hu en
2022. Augusztus 30. 09:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: kecskemetite.hu,molfehervarfc.hu
A harmadik helyen álló Kecskeméti TE látogat szerda este a MOL Aréna Sóstóba

A Bács-Kiskun megyei újonc öt forduló után még veretlen az NB I-ben. 

Szerda este 19:30-kor az élvonalba idén visszatérő Kecskeméti TE látogat csapatunk otthonába, a MOL Aréna Sóstóba. Ez lesz a két csapat 15. NB I-es bajnokija, eddig nyolcszor nyertünk, négyszer kikaptunk, kétszer pedig döntetlent játszottunk. Hazai pályán és idegenben is ugyanaz az egymás elleni mérlegünk: négy gőzelem, két vereség, egy döntetlen. 

11 évvel ezelőtt, 2011-ben a Kecskeméti TE ellen játszottunk Magyar Kupa döntőt, az első bajnokcsapatunk 3-2-es vereséget szenvedett azon a találkozón. A Hirös város csapata utoljára a 2014/2015-ös szezonban szerepelt az élvonalban és bár Bekő mester irányításával a 9. helyet sikerült megszerezni, NB I-es licenc hiányában nem indított csapatot a KTE, a névhasználati joggal rendelkező kft. gyakorlatilag megszűnt. 

Kecskeméten a KLC-KTE SI felnőtt csapata maradt a legmagasabb osztályú együttes, ez a megye I-es bajnokságot, tehát a negyedosztályt jelentette. 2016 telén megalakult a Kecskeméti LC Kft., mely teljes mértékben átvette a felnőtt együttes működtetését a sportiskolától, majd 2017 nyarán 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP).

2016-ban a negyedik helyen zárt az együttes, 2017-ben nagy csatában szorult a második helyre a KLC, 2018-ban azonban szinte hibátlan teljesítménnyel bajnoki címet sikerült szerezni, majd a Hajdúböszörmény elleni sikeres osztályozó után a csapat feljutott az NB III-ba, ahol a 2020/2021-es szezonban az Iváncsa mögött a második helyen végzett, azonban mivel a Fejér megyei együttes nem vállalta az NB II-t, így a Kecskemét indulhatott a 2021/2022-es szezonban a másodosztályban. Óriási meglepetésre az előző idényben a Vasas mögött a második helyen végzett a KTE az NB II-ben, így két év alatt az NB III-ból az NB I-be jutottak a lila-fehérek.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Banó-Szabó Bence (Budapest-Honvéd), Belényesi Csaba (Diósgyőri VTK), Uros Djuranovics (montenegrói, FK Kolubara – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Gréczi Márton (Szeged-Csanád GA), Mihajlo Meszhi (ukrán, FK Minaj – Ukrajna), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Szeged-Csanád GA), Sági Milán (Pécsi MFC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezőkKatona Bálint (Ferencváros, ismét kölcsönbe), Katona Máté (Ferencváros, legutóbb Soroksár) Szabó Levente (MOL Fehérvár FC), Zeke Márió (MOL Fehérvár FC), Varga Ádám (Ferencváros), Varga Bence (MTK Budapest, ismét kölcsönbe) 

Távozók: Bartha László (Kozármisleny, szabadon igazolhatóként), Gál Szabolcs (Kozármisleny,  szabadon igazolhatóként), Hatvani Dániel (FC Dabas, kölcsön után végleg), Kis Balázs (szabadon igazolható), Lipcsei Ádám (szabadon igazolható), Lukács Dániel (Diósgyőri VTK), Paudits Patrik (Dorogi FC, szabadon igazolhatókén), Szabó László (Dabas, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Hadaró Valentin (Pécsi MFC)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhozSzökrönyös Dániel (Zalaegerszegi TE)

Forrás: nso.hu

Szerdai ellenfelünk jól kezdte az új bajnokságot, öt forduló után még nem szenvedett vereséget, két győzelem (Mezőkövesd 1-0, ZTE 3-1) mellett háromszor döntetlent játszott (Vasas 0-0, DVSC 1-1, PAFC 1-1). A kecskemétiek legeredményesebb játékosa a Viditől kölcsönben lévő Szabó Levente, aki három bajnoki találatnál jár öt forduló után.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek