hu en
2022. Augusztus 04. 22:50  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Magabiztos siker, ötgólos előnnyel várjuk a visszavágót!

Dárdai, Kodro, Stopira, Petrjak és Zivzivadze is betalált a moldovai Petrocub Hincesti ellen a MOL Aréna Sóstóban!

Csütörtökön este a moldovai FC Petrocub Hincesti lépett pályára csapatunk vendégeként a MOL Aréna Sóstóban. Michael Boris négyet változtatott a paksi kezdőhöz képest, így a Kovács D. - Fiola, Stopira, Sabanov - Nego, Rúben Pinto, Bumba, Hangya - Dárdai, Petrjak - Kodro tizenegy vonult ki a pályára piros-kékben.

A 10. percben csapatunk előtt adódott az első lehetőség, akinek 13 méteres kapáslövése a kapu mellett suhant el. A 18. minutumban a vendégek jártak közel a vezető gólhoz, amikor Ambros 16 méteres lövése a kapufáról pattant ki, két perccel később azonban már nálunk volt az előny: Hangya beadása után Dárdai első lövését még kivédte a moldáv csapat kapusa, a kipattanót azonban már a kapuba lőtte Palkó (1-0)!

Az első gólt gyorsan követte a második is, a 22. percben a vendégek kapusa, Avram szabálytalankodott Kodróval szemben a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest a sértett - a kapus kezének érintésével - lőtte a jobb alsóba (2-0)!

A mieink a kétgólos vezetés tudatában sem álltak le, Dárdai elől mentettek a védők, majd Stopira szerezte a harmadik gólunkat, aki a 35. percben Dárdai jobb oldali szöglete után fejelt a kapu jobb oldalába (3-0)!

A hátralevő játékidőben és a két perces ráadásban sem született újab gól, így magabiztos játékunknak és három gólunknak köszönhetően megnyugtató vezetéssel mehettünk pihenőre. A szünetben két helyen változtatott vezetőedzőnk, a két gólszerző, Dárdai és Kodro helyére Funsho és Zivzivadze érkezett.

Az 55. percben Bumba fölé szálló szabadrúgását jegyezhettük fel, majd három perccel később Funsho jobb felső felé tartó emelése kevéssel tévesztett célt. Nego beadására Zivzivadze érkezett jól, de Avram elütötte a labdát, a 67. percben viszont érkezett a negyedik Vidi-gól is, Funsho remek középre adását Petrjak néhány lépésről lőtte a kapuba (4-0).

A 75. percben a tétmérkőzésen a Vidiben csütörtök este debütáló Peter Pokorny szép kapáslövése kerülte el nem sokkal a moldovai kaput, majd öt perccel később Zivzivadze próbálkozott távolról de Avramnak nem kellett hárítania. A 89. percben Petrjakot rántották le a tizenhatoson belül, az izlandi játékvezető büntetőt ítélt. A 16-ost Budu Zivzivadze értkésítette - a vendég hálóőr ebbe is beleért, de az erős lövést nem tudta hárítani (5-0)! 

Remek játékkal magabiztos előnyt szerzett tehát csapatunk a jövő heti, csütörtöki visszavágóra, de a moldovai túra előtt vasárnap 20:00 órakor a Budapest Honvédot fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban!

CÍMKÉK
2022-2023 UEFA Európa Konferencia Liga MOL Fehérvár FC - FC Petrocub Hîncești
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek