hu en
2022. Augusztus 04. 23:50  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Michael Boris és Alexei Savinov értékelte a MOL Fehérvár FC - FC Petrocub Hincesti mérkőzést

Vezetőedzőnk és a moldovai csapat edzője nyilatkozott a lefújás után.

Michael Boris:

"Mindig más élőben tapasztalni egy másik országból érkező ellenfelet a nemzetközi meccseken, mert hiába nézte meg egy megfigyelőnk a helyszínen is a Petrocubot a múlt héten, iletve mi is láttuk a felvételeket, de a pályán mindig kell egy kis idő adaptálódni az ellenfélhez. Nagyon büszke vagyok arra, hogy nem álltunk meg a kétgólos vezetésünk birtokában és mentünk tovább a harmadik, negyedik, ötödik gólért is. Letámadtunk, előrefelé védekeztünk és nyilván lehetne hibákat találni az ötgólos siker ellenére is, vannak azért olyan esték, amikor lehet egy kicsit élvezni is a győzelmet az elemzések mellett. Úgy gondolom reális a különbség a meccs képe alapján, de most már a Honvéd elleni bajnoki van a szemünk előtt. A szurkolók már az előző szezonban is mögöttünk voltak, akkor is, amikor nem jöttek az eredmények. Úgy érzem, hogy egyre jobb a kapcsolat közöttük és a csapat között, szeretünk itthon játszani - persze Pakson is sok Vidi-szurkoló volt a vendégszektorban ott vasárnap. Szerdán találkoztam is velük, a lefújás után pedig minden meccs után megköszönjük a játékosokkal együtt a szurkolást, de ezúton is köszönjük nekik a mai biztatást!"

Az ötgólos győzelem miatt az újságírók már az esetleges Köln elleni playoffról is kérdezték német vezetőedzőnket.

"Ahogy korábban már nyilatkoztam, Rot-Weiss Essen szurkoló vagyok gyermekkorom óta, nincsenek különösebben jó viszonyban a kölniekkel, de így is nagyon sokan kerestek már Németországból a sorsolás óta jegyek miatt, vagy csak úgy általánosan érdeklődtek, szóval sokat volt a héten töltőn a telefonom. De nem szeretnék erről bővebben beszélni egyelőre, elsősorban természetesen most arra koncentrálunk, hogy a Honvéd ellen jól szerepeljünk, majd bebiztosítsuk a továbbjutást a moldovai visszavágón."

Alexei Savinov:

"Az első 20 percet nagyon jól kezdtük, rendkívül elégedett voltam azzal, amit a meccs elején nyújtott a csapat. Ambros remek kapufát lőtt, uraltuk a találkozót és működött a tervünk, de két gyerekes gólt kaptunk, amely pszichésen nagyon rosszul jött, mondhatom, hogy összeomlott ezek után a csapat. Egy remek együttes ellen játszottunk, megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de ellenfelünk teljesítménye erre ma este nem adott lehetőséget. Három kulcsjátékosunk hiányzott a KF Laci elleni győztes csapatból, ezt sajnos nem tudtuk megfelelően pótolni, még egy 17 éves fiatalt is kénytelen voltunk pályára küldeni. Nehéz és hosszú utunk volt Magyarországra (ellenfelünk busszal érkezett a mérkőzésre, már kedden elindultak Moldovából - szerk.), ez is hozzájárulhatott a mai gyengébb teljesítményhez."

CÍMKÉK
Michael Boris 2022-2023 UEFA Európa Konferencia Liga MOL Fehérvár FC - FC Petrocub Hîncești
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek