hu en
2021. Október 12. 23:05  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: mlsz.hu
Negoval a kezdőben játszott bravúros döntetlent a magyar válogatott a Wembleyben

68 év után szereztünk ismét pontot Angliában. 

Az albánoktól elszenvedett 1-0-s vereséget követően a magyar válogatottnak már csak matematikai esélye maradt a vb-selejtező csoport második helyének megszerzésére az angolok elleni, londoni összecsapás előtt. Az angolok szeptemberben 4-0-ra nyertek Budapesten, de nemcsak ezért számítottak toronymagas esélyesnek a mérkőzés előtt - olvasható az mlsz.hu tudósításában.

Marco Rossi szövetségi kapitány helyzetét nehezítette, hogy Fiola Attila, Botka Endre, Orbán Willi és Kleinheisler László sem állt a rendelkezésére. A szövetségi kapitány a Kecskés Ákos, Lang Ádám, Szalai Attila védőhármast küldte pályára, előttük Schäfer András és Nagy Ádám szűrte a hazai támadásokat, a jobb oldalon Nego Loic, bal oldalon Nagy Zsolt szerepelt, míg a támadások hatékonyságáért Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Schön Szabolcs felelt.

A magyar válogatott egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet az Eb-döntős angolok ellen, fegyelmezetten, szervezetten futballoztunk, miközben nem adtuk fel a támadások lehetőségét sem. Az angol válogatott nem tudott jelentősebb fölénybe kerülni, és bár többet birtokolta a labdát, gyakrabban juttatta a tizenhatosunk előterébe a labdát, képtelen volt igazi nyomást gyakorolni a kapunkra. Ez elsősorban a taktikai fegyelmezettségünkkel, harciasságunkkal értük el, és több kiváló egyéni teljesítmény is segítette a csapatunkat.

A 23. percben ráadásul sikerült megszereznünk a vezetést, a Nego Loic ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Sallai Roland magabiztosan értékesítette. A hazaiak a gól után sem találtak rajtunk fogást, végül egy pontrúgást követően sikerült egyenlíteniük, egy jobb oldali szabadrúgás után Stones lőtt közelről a kapunkba, kialakítva a félidei állást.

A fordulás után sem változott jelentősebben a játék képe, volt ugyan egy-két nagyobb helyzete az angol csapatnak, de ezt mi is elmondhattuk magunkról, többször is odaértünk a hazai kapu elé. A legnagyobb lehetőséget a csereként beállt Holender Filip hagyta ki, Nagy Zsolt labdaszerzése után a 16-oson belülről, a balösszekötő helyéről tekert a kapu fölé. A fegyelmezett, szervezett játékunk egészen a lefújásig megmaradt, teljesen megérdemelten sikerült megtartanunk a döntetlent.

A csoport másik két mai mérkőzésén a lengyel válogatott 1-0-s albániai sikerével nagy lépést tett a második hely megszerzése felé, míg Andorra 3-0-ra nyert San Marino ellen.

A magyar válogatottnak még két mérkőzése van a selejtezőből, novemberben San Marino ellen hazai pályán, a lengyelek ellen idegenben lépünk pályára.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek