hu en
2021. Október 02. 22:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlen Debrecenben

Ugrai a 86., Kodro a 90. percben talált be büntetőből. A hazaiak több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a DVSC vendége volt csapatunk szombat este.

Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Dárdai - Funsho, Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat, a kispadon pedig már Kodro és Zivzivadze is ott volt. 

Az első 10 percben a DVSC birtokolta többet a labdát, három szögletet is elvégezhettek, de gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, a 12. percben mi viszont igen: Nego adott remek labdát a jobb szélen Funshonak, aki a második vonalban érkező Dárdait hozta játékba, Palkó 13 méteres lövését óriási bravúrral védte Kosicky. 2 perc múlva Nego Nikolicsnak adott pazar labdát, csapatkapitányunk 8 méterről lőtt kapura, de a labda egy hazai védőben elakadt.

A 16. minutumban Dzsudzsák jelentkezett egy távoli lövéssel, ami Rusról vágódott szögletre. Újabb 2 perc telt el, amikor Dárdai 22 méteres szabadrúgását Kosicky ütötte szögletre. A 24. percben Bévárdi ment el a szélen, jól adott középre, Bárány szerencsére nem találta el jól fejjel a labdát a kapunk előtt. Az első félóra végén Heister beadását Nikolics 6 méterről fejelte kapura, a DVSC kapusa hatalmas bravúrral védett ezúttal is. A 41. percben Dzsudzsák lépett oda Nikolicsnak, amiért megkapta második sárga lapját, így megfogyatkoztak a hazaiak. A félidő vége előtt előbb Ugrai lőtt 13 méterről, laposan, nagy erővel kapura, Kovács hatalmasat védett, a másik oldalon Nikolics értékesített higgadtan egy ziccert, de az asszisztens lest jelzett, így 0-0-s állással mentek pihenni a csapatok. 

A második játékrész elején a Debrecen is szerzett egy lesgólt, a VAR-vizsgálat után szabadrúgással jöhettünk kifelé. Az 53. percben Soltész 14 méterről, éles szögből lőtt egy pattanás után kapura, a labda nem sokkal ment mellé. A 61. percben a meccs harmadik lesgólját láthattuk, Kodro első labdaérintéséből betalált, de a VAR ezt sem adta meg. 10 perc múlva Nego beadása után Stopira fejelt kapura, Gróf védett, aki pár perccel korábban állt be Kosicky súlyosnak tűnő sérülése után. Óriási küzdelem zajlott a pályán, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Aztán a 85. percben Stopira kezében akadt el egy lövés, büntetőhöz jutott a DVSC, amit Ugrai magabiztosan értékesített, hátrányba kerültünk kevéssel a vége előtt.

A rendes játékidő végén viszont mi is kaptunk egy tizenegyest, Zivzivadzét rúgták meg az ötösnél, amit a VAR vett észre, így némi videózás után nagy esélyt kaptunk az egyenlítésre, amivel Kenan Kodro élt is, büntetője Grófról vágódott a hálóba (1-1). 

A 6 perces hosszabításban még egy Makarenko-lövést jegyezhettünk fel, gól viszont már nem született, 1-1 lett a vége. Jövő héten nem rendeznek bajnoki fordulót a válogatott szünet miatt, legközelebb október 16-án lépünk pályára, a Budapest Honvédot fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek