hu en
2021. Augusztus 19. 08:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu, Budaörs SC
Dala Martin: "Nagyon boldog vagyok, hogy az NB II-ben és az U18-as válogatottban is debütálhattam"

Fiatal kapusunk vasárnap este az NB II-ben, két nappal később pedig az U18-as válogatottban is bemutatkozott. 

"Mozgalmas napok vannak mögöttem, hiszen vasárnap este a Budaörs kooperációs-játékosaként a PMFC otthonában debütálhattam az NB II-ben (PMFC - Budaörs 1-1 - a szerk.), majd onnan egyből az U18-as válogatotthoz utaztam. Mindig nagy megtiszteltetés számomra, ha meghívót kapok a korosztályos nemzeti csapatba. Az U18-as válogatottban kedden mutatkozhattam be, egy félidőt védtem az írek elleni találkozón. Nagyon nehéz ellenfél ellen játszottunk, sajnos nem sikerült olyan eredményt elérnünk, amilyet szerettünk volna. Sok új játékos került be a nemzeti csapat ezen korosztályába, biztos vagyok benne, hogy idővel jönnek majd az eredmények is, hiszen tehetséges fiatalok alkotják a keretet. Minden lejátszott meccsel tapasztaltabbak leszünk, fejlődünk, úgyhogy egyáltalán nem vagyok szomorú.

Az NB II-es bemutatkozásom, úgy érzem, jól sikerült. Sok néző előtt, egy jó csapat otthonában léptünk pályára, ezzel pedig egy álmom vált valóra, hiszen egy profi ligában játszhattam 17 évesen. Sok dolgom volt a mérkőzésen, de sikerült a rám bízott feladatot megoldanom. Természetesen nem dőlök hátra, dolgozom tovább keményen. Örülök, hogy kiváló kapusokkal készülhetek a Vidi első csapatában, érzem magamon, hogy folyamatosan fejlődök, egyre magabiztosabb vagyok a felnőttek között is. A profi futball világában olyan példaképek vannak előttem, mint például az olasz válogatott Donnarumma, aki bebizonyította, hogy nem az életkor számít, nagyon fiatalon is lehet valakiből meghatározó kapus. Bízok magamban és abban, hogy az elvégzett munka megtérül. Úgy érzem, nagyon jó úton haladok és a Vidinél a legjobb helyen vagyok a fejlődésem szempontjából" - nyilatkozta honlapunknak Dala Martin. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek