hu en
2020. Szeptember 16. 22:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Viszontagságos napon van túl a Vidi Máltán

Érthetetlen tesztelési procedúra a helyi reptéren, alkalmi karantén a hotelben, késői edzés - erre senki nem számított.

Indulás

Jó hírrel indult a szerda reggel a MOL Aréna Sóstóban, hiszen kiderült, Márton Gábor vezetőedző a hétfői, "kétes" minősítésű teszt után, kedden már negatív mintát adott, így mégis a csapattal tarthat. Minden egyéb a szokásos menetrend szerint zajlott, a játékosok és a szakmai stáb tagjai 6 órától gyülekeztek Sóstón, majd 6.30-kor elindultak a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahonnan 10.00-kor szállt fel a Vidit szállító gép és 12.10-kor landolt Máltán.

Eddig tehát minden rendben volt. A program szerint a reptérről egyenesen a hotelbe utazott volna együttesünk, délutánra ebéd és csendes pihenő volt előirányozva, 18.45-kor kezdődött volna a csütörtöki Hibernians FC - MOL Fehérvár FC Európa Liga-összecsapást felvezető sajtótájékoztató, azt követően pedig az edzés. Nem egészen így alakult...

Érkezés

A leszállást követően lázmérés következett, ami teljesen megszokott a mostani helyzetben, utána azonban jött az első hidegzuhany. A helyi egészségügyi hatóság képviselői arról tájékoztattak bennünket, hogy a küldöttség minden tagját tesztelni fogják, enélkül nem folytathatjuk utunkat. 

Ahogy azt napközben megírtuk, a reptéri tesztelésről klubunk semmilyen értesítést nem kapott előzőleg, és azért is volt érthetetlen az eljárás, mert a Vidi összes Máltába utazott tagja rendelkezik érvényes, negatív lelettel, amit az UEFA jóváhagyott. Mindez egyáltalán nem érdekelte a helyi hatóságot, nem maradt más választás, mint elvégeztetni a vizsgálatokat, hogy minél kevésbé boruljon a program és elindulhassunk a szállodába. (Természetesen az eljárás elején tájékoztattuk az UEFA-t az incidensről, a továbbiakban pedig panasszal élünk majd az üggyel kapcsolatban.)

Várakozás

Kétórás késéssel, 15.00-kor ebédeltek a játékosok, a pihenőre nem jutott sok idő, 17.45-kor már indult a busz a csütörtöki meccs helyszínére. Vagyis indult volna, mert újabb kétórás szünet következett, a máltai hatóságok ugyanis addig nem engedték, hogy csapatunk elhagyja a szállodát, amíg meg nem érkeztek a tesztek eredményei. Ez végül 19.30 után történt meg, szerencsére mindenki negatív mintát adott.

Edzés és a nap vége

20.30-tól végre elkezdődhetett az edzés, a bemelegítés után labdás gyakorlatok és egymás elleni játék következett, miközben a műfüves pályával ismerkedett a csapat. A vacsorára 22.00-kor került sor, nem sokkal később pedig játékosaink elindultak a szobáikba. Szükség is lesz a pihenésre, mert bár egészen szürreális napon vagyunk túl, csütörtök este játszani és nyerni kell a Hibernians ellen, hogy ott lehessünk az Európa Liga harmadik selejtezőkörében!

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek