hu en
2020. Június 17. 21:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Egygólos győzelem a DVSC ellen

Futács Márkó a 83. percben talált be. A hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül ezüstérmet szerzett csapatunk a 2019-2020-as szezonban.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a kiesés elől menekülő DVSC-t fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. Joan Carrillo ezúttal a Kovácsik - Fiola, Juhász, Stopira, Hangya - Pátkai, Houri - Nego, Hodzic, Petrjak - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat. 

Az első helyzetet a 8. percben jegyezhettük fel, amikor egy szélről érkező beadás Barna testéről alig pattant a saját kapuja mellé. 10 perccel később Fiola lőtt fölé a tizenhatos vonaláról egy szögletet követően. Megélénkült a találkozó, előbb Petrjak beadását Nikolics fejelte 6 méterről kapu irányába, de Kosicky védett, majd Hodzic lőtt 13 méterről fölé. Az ivószünet után Trujic 23 méteres bombája süvített el a kapunk fölött nem sokkal, két perccel később pedig Hangya beadását Hodzic fejelte kevéssel kapu mellé. A szünet előtt Petrjak beadását Stopira fejelte mellé, ezzel zárult az első 45 perc.

A második félidőre Hangya helyére Vinícius, Kusnyir helyére Bódi, Trujic helyére pedig Adenijiállt be, így folytatták a csapatok. (Védőnk cseréjéről dr. Kovács Tibor csapatorvos azt mondta, bal oldali combhajlító problémák miatt inkább úgy döntött a stáb, hogy ne folytassa a mérkőzést Hangya Szilveszter.) 

Alig pár perc játék után elkezdett esni az eső Sóstón és nem is állt el a találkozó végéig. Az 55. percben Petrjak szögletét Juhász fejelte a felső lécre, az 58. percben Adeniji bólintását védte nagy bravúrral Kovácsik. A 61. percben Stopira az ötösről fejelt kapura, a DVSC hálóőre a léc alól tornázta ki a labdát. Újabb 3 perc elteltével Funsho készítette le lövésre Nikolovnak a labdát, válogatott középpályásunk bombája alig ment kapu mellé. A második félidő egészségügyi szünete után Petrjak lövése megpattant és fél méterrel a léc fölött hagyta el a pályát. A 76. percben Stopira beadását Futács érdekes mozdulattal, tarkóval fejelte kapu mellé. 10 perccel a vége előtt góllá érett a Vidi-fölény: Houri oldalszabadrúgására Futács mozdult rá jó ütemben, és becsúszva a debreceni kapuba juttatta a labdát (1-0).

Néhány csere, egy kimaradt Adeniji-helyzet, egy kapu mellé szálló Kovács-lövés és 5 perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést Vad II. István, 1-0-ra győztünk a Debrecen ellen, ezzel biztossá vált, hogy ezüstérmesként zárjuk a 2019-2020-as szezont. Legközelebb szombaton lépünk pályára, a Mezőkövesd vendégei leszünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek