hu en
2020. Május 23. 19:55  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
1-1 a Mezőkövesd otthonában, a kupaelődöntő első mérkőzésén

Pátkai szerzett vezetést a találkozó elején, amit Pillár egyenlített ki a 80. percben.

Magyar Kupa, 2019-2020, Elődöntő, Első mérkőzésMeccs center 
1-1
(0-1)
Pillár 80
Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos -- Nesterov, Besirovic (Nagy 62), Zivzivadze (Takács 90), Berecz, Karnitski, Pillár, Farkas, Vadnai, Cseri (Vajda 81), Jurina (Pekár 62)
Pátkai 12
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Musliu, Fiola -- Houri (Elek 90), Pátkai -- Petrjak (Nikolov 77), Kovács (Hodzic 77), Funsho (Nego 69) -- Nikolics (Futács 90)
2020.05.23. MezőkövesdMezőkövesdi Stadion14 fok, felhősJátékvezetők: Farkas ÁdámHorváth RóbertMedovarszki JánosCsatári TiborBognár TamásSolymosi Péter

Több mint két hónapos kényszerpihenőt követően szombat délután játszott csapatunk ismét tétmérkőzést. A Magyar Kupa elődöntőjének első találkozóját a Mezőkövesd otthonában rendezték meg 18 órától. Joan Carrillo a Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Houri - Funsho, Kovács, Petrjak - Nikolics tizenegynek szavazott bizalmat. 

A 2. percben Houri 20 méteres lövése kerülte el a hazai kaput, majd tíz perccel később megszereztük a vezetést: Houri tekert kapu elé egy szabadrúgást, Pátkai nagyon szép mozdulattal fejelt a hosszú sarokba körülbelül 10 méterről (0-1). 

Egy perc múlva Karnitski fejesét szépen védte Kovácsik, majd az ellentámadás végén Funsho lövését hárította Szappanos. A 27. percben Besirovic tört kapura, Fiola becsúszva azonban hatalmasat mentett. A 34. percben ismét Besirovic veszélyeztetett, egy szélről érkező beadást lőtt kapásból alig kapu mellé. Öt perccel a félidő vége előtt Zivzivadze 12 méteres, lapos, erős lövését védte szépen Kovácsik, majd Berecz 15 méterről találta telibe a jobb kapufát, a kipattanót pedig Cseri küldte kapura a 16-osról, de Fiola önfeláldozóan blokkolta testével a lövést. 

Szünetben egyik mester sem cserélt. 

Az 50. percben Berecz lőtt 20 méterről fölé, 10 perc múlva Houri kereste a labdával Petrjakot, azonban a félpályáról kicsit hosszan ívelt előre francia középpályásunk. A 64. percben Karnitski lőtt 12 méterről, nagy helyzetben kapu mellé. Nego rögtön becserélése után helyzetbe került, kapáslövése 14 méterről azonban kapu fölé ment. Három perccel később Petrjak lövése kerülte el a hazai kaput. A 80. percben egyenlített a Mezőkövesd, egy szöglet után Pillár talált közelről a hálóba (1-1).

A gól után három minutummal Kuttor Attilát reklamálásért az öltözőbe küldte a játékvezető. A négy perces hosszabbítás kezdete előtt Houri próbálkozását fogta Szappanos, a legvégén pedig egy szép támadás után Hodzic beadását Futács lőtte közelről kapu mellé. Csapatunk döntetlent játszott a kupaelődöntő első mérkőzésén, az idegenben szezett találat azonban még sokat érhet a visszavágón, ami kedden, 18.00-kor kezdődik a MOL Aréna Sóstóban, zárt kapuk mögött.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek