hu en
2020. Január 10. 09:25  -  Guber Péter   -   Fotó: FC Winterthur
ELLENFÉL-LES
A svájci másodosztály 6. helyén álló Winterthur az első ellenfelünk 2020-ban

A háromszoros bajnok klub keretének összértékét mintegy 7,5 millió euróra becsülik.

Január 10-én az első edzőmérkőzését játssza 2020-ban a MOL Fehérvár FC. Ellenfelünk a svájci másodosztályban szereplő FC Winterthur gárdája lesz.

A Zürich kantonban található város - amely közel azonos lakosságszámmal, 109 ezer fővel bír, mint Székesfehérvár - együttese jelenleg a 6. helyen áll a bajnokságban és bár háromszoros bajnok, utoljára 1917-ben emelhette magasba a serleget. Összesen négyszer veszítettek kupadöntőt - kettőt a Svájci Kupában, kettőt a jobblétre szenderült Svájci Ligakupában -, 1985 óta pedig egyszer sem jártak az élvonalban.

Keretük összértékét jelenleg 7,53 millió euróra becsüli a transfermarkt.de, a legtöbbet Luka Sliskovic éri (600 ezer euró), aki egyúttal a házi gólkirály is, 8-szor volt eredményes a 2019-20-as idényben. Mivel emellé két gólpasszt is kiosztott, vezeti a házi kanadai táblázatot, viszont közel van hozzá az 5+3-as mutatóval álló Roman Buess. Hét játékosuk is van, aki nem svájci állampolgár, akad többek között izraeli, portugál, olasz és elefántcsontparti labdarúgó is.

A 20 esztendős német középhátvéd, Gabriel Isik vállműtéte után lábadozik, ő nem fog pályára lépni a MOL Fehérvár FC ellen. A svájciak eddig a védekező középpályás Remo Arnold és a támadó középpályás Roberto Alves játékjogait szerezték meg a télen.

A Winterthur első tétmérkőzése a Vidihez hasonlóan január 25-én lesz, amikor az SC Kriens gárdájához látogatnak. Ezt megelőzően a román FC Hermannstadttal és a svájci FC Brühllel is farkasszemet néznek még.

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek