hu en
2020. Január 08. 14:29  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Tovább szeretnének fejlődni fiataljaink a spanyolországi edzőtáborban

Hat, az ősszel kölcsönben, kooperációban vagy a Vidi II-nél szereplő labdarúgónk nyilatkozott honlapunknak.

A MOL Fehérvár FC edzőtáboraiban rendszeresen részt vesznek olyan fiatal labdarúgók is, akik tétmérkőzéseken a Vidinél egyelőre kevesebb lehetőséghez jutnak, a felkészülések alkalmával viszont lehetőségük nyílik együtt tréningezni első keretünkkel.

A spanyolországi edzőtáborban is több ilyen játékos csatlakozott a kerethez. Közülük Gundel-Takács Bence az első csapat tagja, Tamás Olivér rendszeresen a felnőttekkel készül, négyen viszont kölcsönben vagy kooperációs megállapodás keretein belül javarészt máshol szerepeltek az ősszel. A molfehervarfc.hu-nak most ők nyilatkoztak.

A 18 esztendős Nyári Patrik kétszer már játszott az NB I-ben az elmúlt hónapokban pedig kölcsönben továbbra is a Haladás labdarúgója volt, de már a másodosztályban.

"A csapat eredményei kissé csalódást keltőek, nem arra számítottunk, hogy a 18. helyen fogunk telelni. Ami engem illet, nem vagyok teljesen elégedett a játékommal, de a legfontosabb az volt, hogy meccsek kerüljenek a lábamba, jó állapotban legyek és most télen erős felkészülést tudjak végezni a Vidivel. 14 NB II-es mérkőzésen léptem pályára, úgy gondolom, a felnőtt közeg segítette a fejlődésemet. Itt, Marbellán a körülmények hibátlanok, minden adott ahhoz, hogy fizikálisan és mentálisan is magasabb szintre lépjek" - nyilatkozta Nyári Patrik.

Gundel-Takács Bence Tomás Tujvel távozásakor szerződött Újpestről a MOL Fehérvár FC-hez és egyelőre 7 NB III-as mérkőzésen lépett pályára.

"Sokkal profibb, precízebb munka folyik itt, mint a korábbi csapataimnál, ezt a terhelésen is megérzem, de természetesen ez a jó! Ilyenkor lehet fejlődni. Komplexebbek a mérések, minden egyes játékosra odafigyelnek. Eddig kizárólag pozitív benyomásaim vannak, örülök, hogy ezúttal már a felkészülés kezdetétől be tudok kapcsolódni a munkába. Egyelőre nem látom, hol és mennyi szerep jut majd nekem a tavaszi idényben, de a célom nem lehet más, mint hogy minél magasabb szintű sorozatban minél több játéklehetőséget kapjak!" - fogalmazott Gundel-Takács Bence.

Szabó Bálint a 2017-18-as idény végén már debütált az NB I-ben - klubunk történetének harmadik legfiatalabbjaként -, így magyar bajnoknak mondhatja magát. Középpályásunk az ősszel kooperációs megállapodás keretein belül a Budaörs NB II-es csapatánál szerepelt, ahol 17 meccsen 1 gólt lőtt és 4 gólpasszt jegyzett.

"Örülök, hogy sok játéklehetőséghez jutottam az elmúlt félszezonban, határozottan úgy érzem, hogy fejlődtem július óta. Többször is előfordult, hogy le- vagy becseréltek Budaörsön, ami véleményem szerint annak köszönhető, hogy az NB III-hoz képest nagyobb az iram a másodosztályban, ehhez pedig még hozzá kellett szoknom. Úgy érzem, a tavaszi idényben méginkább beleerősödhetek a mezőnybe, aztán a nyártól meglátjuk, mi lesz a folytatás" - értékelt Szabó Bálint.

Szintén Budaörsön futballozott Szabó Levente, aki szeptemberben szerződött a MOL Fehérvár FC-hez. Támadónk 5 másodosztályú bajnokin 1 gólt lőtt és 1 asszisztot osztott ki az ősszel, a Vidi II-ben pedig kétszer kapott lehetőséget.

"Sajnos visszatért a korábbi combizom-sérülésem, ez pedig rányomta a bélyegét az őszömre is, kevésszer álltam a csapat rendelkezésére. A rehabilitációmat Székesfehérváron végeztem és a januári felkészülést már száz százalékos állapotban kezdhettem el. Hét találkozón léptem pályára Vidibe igazolásom óta, a játéklehetőség pedig fontos volt, mert van némi meccshiányom. Ami Marbellát illeti, a csapattársak befogadtak, az edzéseken is segítenek, tanácsokkal látnak el. A felnőtt futballban egy fiatal mindig sokat fejlődhet, úgyhogy örülök, hogy az első kerettel végzem a felkészülést!" - mondta Szabó Levente.

Halmai Ádám különleges helyzetben volt az ősszel, mert négy különböző csapatban is pályára lépett. A Vidi U19-es csapata mellett a Vidi II-ben és az Eger elleni Magyar Kupa-mérkőzésen az első keretnél is szerepet kapott, de a legtöbbet, 611 percet Budaörsön játszotta.

"Úgy vélem, a nyáron szintet léptem, amikor a Haladás utánpótlásától a Vidihez, majd Budaörsre kerültem. Fejlődésem szempontjából tökéletes helyen vagyok, hiszen az NB II-ben játszom, de Székesfehérváron az élvonalbeli kerettel is edzek időről időre. Kissé meglepett, hogy a Budaörsön játszók közül egyedüliként bekerültem az utazó keretbe az Eger elleni meccsre, de nagyon jó érzés volt, hogy debütálhattam a csapatban. Az edzéseken azóta és most is azért dolgozom, hogy újra lehetőséget kapjak az első gárdánál, hiszek benne, hogy idővel sikerülni fog! Egyébként a négy különböző együttes mellett, ahol szerepet kaptam 2019-20-ban, még van egy lehetséges ötödik is, a Budaörs U19-ben is jogosult vagyok pályára lépni! - zárta szavait mosolyogva Halmai Ádám.

A hatodik fiatal, aki a molfehervarfc.hu-nak beszélt, Tamás Olivér volt. A 2001-es születésű hátvéd edzőmérkőzéseken már több ízben szerepelt az első csapatban, emellett pedig az ősszel pedig javarészt a felnőttekkel tréningezett.

"Nagyon jól érzem magam itt, a körülmények és az időjárás is adott a magas színvonalú felkészüléshez. Nagy megtiszteltetés, hogy 2020-ban is az első csapattal készülhetek, igyekszem minél előbb és minél inkább bizonyítani! Úgy érzem, hogy az elmúlt fél év felnőttekkel végzett edzésmunkája abszolút meglátszott a játékomon, jól teljesítettem mind a barátságos mérkőzéseken, mind az NB III-as bajnokikon. Remélem, hogy innen már csak felfelé vezet az út, sőt abban is bízom, hogy akár már a tavasszal debütálhatok tétmérkőzésen a nagyok között!" - fogalmazott Tamás Olivér.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek