hu en
2019. November 22. 12:15  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: uefa.com
VÁLOGATOTT
Először Bulgáriát, majd Izlandot vagy Romániát kell legyőznie Magyarországnak az Eb-részvételért

Március 26-án Bulgáriában játszunk idegenben, ha nyerünk, március 30-án az Izland - Románia párharc győztesét fogadjuk. A Vidiből Pátkai Máté értékelte a sorsolást.

Az Európai Labdarúgó-szövetség Nyonban tartotta a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezőinek, a Nemzetek Ligája-rájátszásának sorsolását. A 16 versenyben maradt válogatott a Nemzetek Ligájában elért eredményei alapján négy különböző csoportba került, közülük 4 jut ki a kontinensviadalra. A sorsolásban a 2004-es Eb görög hőse, Angelos Charisteas segédkezett az UEFA központjában.

A sorsoláson eldőlt, hogy Magyarország először Bulgáriával csap össze idegenben (március 26-án), és amennyiben nyer, Izlanddal vagy Romániával találkozik március 30-án Budapesten. Két győztes mérkőzés szükséges tehát a 2020-as Eb-n való részvételért.

Válogatott középpályásunk, Pátkai Máté nyilatkozott a sorsolással kapcsolatban.

"Nem lesz egyszerű feladat, az 100 százalék. Ha azt mondom, nem biztos, hogy sikerül, mindenki pesszimistának tart majd, ha azt mondom, hogy ott leszünk az Eb-n és végül csalódnunk kell, akkor meg azt mondják, átestem a ló túloldalára. Abban biztos vagyok, esélyünk lesz továbbjutni Bulgária ellen és mindent meg is teszünk azért, hogy hazai pályán játszhassunk az Eb-részvételért. A bolgár csapatnak nem sikerültek jól az Eb-selejtezők, de a márciusi összecsapásig még van négy hónap, addig sok minden változhat náluk, meggyőződésem, hogy ők is óriási elánnal készülnek majd a találkozóra."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek