hu en
2019. Október 01. 13:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A tabellán hatodik DVSC látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

A hajdúságiaknál mindössze 15 labdarúgó játszott legalább 90 percet a mostani évadban.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Debreceni VSC csapatát fogadja a MOL Aréna Sóstóban október 5-én 19:30-as kezdettel. A hajdúságiak a hibátlan rajtot követően zsinórban három mérkőzésen maradtak alul.

Herczeg András együttese az 1. fordulóban nem lépett pályára - Ferencváros elleni bajnokijukat elhalasztották -, majd a 2., 3. és 4. játéknapokon egyaránt három-három ponttal gazdagodtak. Előbb a Kisvárdát győzték le magabiztosan, 4-1-re, majd a hajrában büntetőt rontó ZTE-t 3-2-re verték, később pedig a Honvéd otthonából távoztak ugyanilyen sikerrel. Ekkor jött a szezon eddigi egyik legnagyobb meglepetése, ugyanis augusztus 31-én az akkor még pont nélkül álló, újonc Kaposvár 1-0-s sikerével felülkerekedett a Lokin. A DVSC azóta az Újpesttől 3-2-re, a Puskás Akadémiától otthon 2-1-re kapott ki és most a 6. a tabellán. A Magyar Kupában az NB III-as Sárvár ellen Tunde Adeniji mesterhármasával 3-0-ra nyertek és továbbjutottak.

A transfermarkt.de portál keretük összértékét 7,38 millió euróra taksálja, ami a magyar élvonalban jelenleg az 5. legmagasabb. A legtöbbet a jelenleg komolyabb sérüléssel küszködő Bódi Ádám éri (800 ezer euró), őt Varga Kevin követi (600 ezer euró). Bár a Loki első csapatának játékosállománya hivatalosan 28 főből áll, az aktív rotáció ennél jóval szűkebb: eddig mindössze 17-en kerültek pályára az NB I-ben, közülük a Ferencvárostól igazolt Kundrák, illetve a már klubunkat erősítő Zsóri Dániel ketten együtt sem érik el a 90 perces határt.

Nem csoda tehát, hogy öten is végigjátszották az eddigi 6 bajnokit: Varga Kevin, Szatmári Csaba, Pávkovics Bence, Ferenczi János és Nagy Sándor, míg Haris Attila egy minutummal van lemaradva tőlük. A házi gólkirály mégsem közülük kerül ki, ugyanis az éllovas ebben a tekintetben a háromgólos Haruna Garba, akit a nyáron a máltai Gzira Unitedtől szerződtettek. A kanadai táblázaton 5 egységgel áll a nigériai, de így sem ő az első, hanem Varga Kevin, aki már 2+4-nél tart idén.

A már említett Bódin kívül még egy játékos az, aki a Vidiben is megfordult a DVSC jelenlegi keretéből: Bévárdi Zsombor a nyáron igazolt Debrecenbe, ahol az első keretnél még nem debütált, viszont játszott az azóta kizárt Balmazújvárosban és több ízben a második csapatban is.

InStat-átlagértékek tekintetében Varga Kevin 270-es átlaga az egész bajnokságon belül kiemelkedő, összességében 19., de ha levesszük azokat, akik nem játszottak legalább a meccsek felén, akkor a 14. helyig lép előre. Őt Ferenczi János követi 253-mal. A balhátvéd egyébként nemrég, Montenegró ellen debütált a válogatottban, azonban az októberi összetartásra kölcsönadott balhátvédünk, Tamás Krisztián kapott helyet a keretben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek