hu en
2019. Augusztus 11. 20:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Huszti és Futács góljaival győztük le a Puskás Akadémiát

A jó helyzetkihasználás jelentette a különbséget Felcsúton.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Őszi szezon, 2. fordulóMeccs center 
0-2
(0-0)

Puskás Akadémia FC:
Hegedüs -- Nagy, Hadzhiev, Meissner, Szolnoki -- Nieff, Radics (Tamás 79) -- Henty, Knezevic, Sós (Kiss 64) -- Vanecek
Huszti 48, Futács 80
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Hangya Szilveszter, Fiola, Juhász, Nego -- Huszti (Nikolov 68), Pátkai, Hadzic (Petrjak 79), Kovács -- Futács, Hodzic (Milanov 65)
2019.08.11. FelcsútPancho Aréna32°C, napos1712 nézőJátékvezetők: Kassai ViktorTóth II VencelBerettyán PéterVígh-Tarsonyi GergőPintér CsabaSzilasi Szabolcs

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Puskás Akadémia FC otthonába látogatott. Együttesünk és ellenfelünk is jó rajtott vett a bajnokságban: a Vidi a Kaposvárt 4-2-re, a PAFC az Újpestet idegenben 3-1-re győzte le.

Marko Nikolics vezetőedző kezdőcsapatában ezúttal az egy héttel korábbihoz képest Petrjak helyén Huszti, Rus helyén Fiola kapott helyet, így a névsor az alábbi lett: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Hangya - Kovács, Hadzic, Pátkai, Huszti - Hodzic, Futács. A PAFC részéről a kezdő tizenegy megegyezett az Újpest ellenivel: Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Nagy Zs. - van Nieff, Radics - Sós, Knezevic, Henty - Vanecek.

Az első ígéretes támadásra mindössze két percet kellett várni, Hangya beadása után Hodzic azonban már lesről fejelt a kapu irányába. A 8. percben ismét Hodzic volt aktív, húsz méterről leadott ballábas lövése azonban elkerülte a kaput. Egy perccel később Kovácsik védett lábbal nagyot Nagy Zsolt próbálkozásánál. Negyed órája tartott a mérkőzés, amikor Henty ugratta volna ki a középhátvédek közül kibújó Sóst, de Kovácsik jól jött ki a kapujából. A 20. percben Knezevic húzott el a jobbszélen, lapos beadására Sós érkezett, de korábbi támadónk a kapu fölé bombázott.

Közel fél órája gyűrték egymást a csapatok, amikor Fiola szorításában Henty lőtt kapu mellé az ötös sarkáról. Két perc elteltével a nigériai csatár beadása után Vanecek sarokkal készítette le a labdát lövésre, Knezevic ballal azonban nem talált kaput. A 34. percben két nagy lehetőségünk is adódott: először Hodzic szólója után a bosnyák csatár beadását kirúgták a védők, de a labda Kovács Istvánhoz került, akinek az ívelését Futács fejelte nem sokkal kapu mellé.

A 38. percben Huszti labdájával Hodzic iramodott meg, majd Hangya baloldali beadása következett, a kapu elé érkező Huszti elől azonban szögletre mentettek a hátvédek. Több helyzet az első játékrészben nem alakult ki, 0-0-val vonultak be a csapatok az öltözőbe.

Remekül kezdődött számunkra a második félidő! Nagy Zsolt szabálytalankodott Kovács Istvánnal szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Huszti Szabolcs magabiztosan gólra váltotta (0-1)!

Az 53. percben Henty baloldali beadása Kovácsikon túljutott de Hangya menteni tudott a kapu előteréből. Az 55. percben Hadzic rövid hazaadására Henty csapott le, de Kovácsik hatalmas bravúrra védte a hazai próbálkozást. Egy perccel később Knezevic helyzeténél már kapusunk sem tudott hárítani, de a labda elgurult a baloldali kapufa mellett.

A 62. percben Vanecek 16 méteres lövése éppen Kovácsik kezében landolt. A 64. perc elején egy jobboldali beadás pattogott el Sós elé, de a szélső éles szögből, estében az oldalhálót zörgette meg. Ez volt Sós Bence utolsó megmozdulása, hiszen Kiss Tamás váltotta, majd Marko Nikolics is cserélt kettőt – néhány percen belül Georgi Milanov és Boban Nikolov is pályára lépett Armin Hodzic és Huszti Szabolcs helyett.

A cseréket követően Ezekiel Henty váltott ritmust, szép szólója után finom mozdulattal szeretett volna betalálni, de kapu mellé emelt. A 74. percben ismét egy Kovácsik-bravúrt jegyezhettünk fel – Vanecek bal alsóba tartó lövését piszkálta ki kapusunk, a kipattanót pedig Radics és Knezevic sem találta el jól. Néhány pillanattal később ismét Vanecek lőtt, de Kovácsik ismét hárítani tudott.

A 79. percben pályára lépett Anel Hadzic helyett Ivan Petrjak. Nyári igazolásunk nem sokáig tétlenkedett, fél perccel később labdát szerzett a középpályán, remekül szöktette Futácsot, aki Hegedűst becsapva éles szögből a hálóba gurított (0-2).

A második gól kissé letörte a hazaiak támadó kedvét, akik több helyzetet a hátra lévő időben már nem is tudtak kialakítani. A 85. percben Nikolov 25 méteres szabadrúgása zúgott el a felső léc fölött, de más említésre méltó esemény már nem történt, így a MOL Fehérvár FC két forduló után 6 ponttal áll és továbbra is éllovas az OTP Bank Ligában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek