hu en
2019. Május 15. 14:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: igel91.blogspot.com
Anel Hadzic 2011-ben szerepelt győztes kupadöntőn

Középpályásunk karrierje egyik legszebb élményeként emlékszik vissza a 2011-es Osztrák Kupa-döntőre.

A MOL Vidi FC 2019. május 25-én története során hatodik alkalommal játszik Magyar Kupa-döntőt. Csapatunk keretéből három labdarúgó szerepelt eddig győztes kupadöntőn: Anel Hadzic (2011 - Osztrák Kupa-döntő), Armin Hodzic (2016 és 2018 - Horvát Kupa-döntő) és Elek Ákos (2017 - Kazah Kupa-döntő).

Természetesen ennél többen vannak, akik kupagyőztesnek mondhatják magukat, elég ha csak Huszti Szabolcsot (Orosz Kupa-győztes a Zenittel) vagy Juhász Rolandot (Belga Kupa-győztes az Anderlechttel) említjük, de ők a győztes döntő mérkőzésen nem léptek pályára. Háromrészes sorozatunkban a győztes kupadöntőkön pályára lépő Vidi-játékosok elevenítik fel a döntők legemlékezetesebb pillanatait, valamint árulják el, mit is várnak a május 25-i, Bp. Honvéd - MOL Vidi FC Magyar Kupa-döntőtől.

Anel Hadzic a 2010-2011-es szezonban az SV Ried csapatával nyerte meg az Osztrák Kupát, és nem sok hiányzott ahhoz a bravúrhoz, hogy a bajnokságban is odaérjenek a dobogóra.

"Karrierem egyik legszebb emlékeként tekintek vissza a 2011-es Osztrák Kupa-győzelemre, hiszen fiatalon, 21 évesen lehettem részese egy ekkora sikernek, ráadásul a negyeddöntőben fontos gólt sikerült szereznem a Sturm Graz ellen, akiket 2-1-re győztünk le. A döntőt az akkor másodosztályú Austria Lustenau ellen játszottuk és 2-0-ra nyertünk. Nehéz volt eljutni a döntőig, hiszen többek közt a Sturm Grazot és a Rapid Wient is le kellett győznünk menet közben. A döntőben aztán már mi számítottunk az esélyesnek, és szerencsére nem borult a papírforma. Hatalmas volt az ünnepség a lefújást követően, hiszen ez volt a Ried történelmének második, és mindmáig az utolsó kupagyőzelme. Egy évvel később egyébként ismét eljutottunk a döntőig a kupában, akkor azonban a Salzburggal szemben alulmaradtunk. Boldog vagyok, hogy idén a MOL Vidivel újra lehetőségem van arra, hogy kupadöntőt játszhassak. Személy szerint nagyon várom már a találkozót, bízom benne, hogy telt ház előtt léphetünk pályára, és sikerül elhódítanunk a Magyar Kupát" - nyilatkozta honlapunknak Anel Hadzic.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek