hu en
2017. Október 27. 08:56  -  Vidi.hu   -   Fotó: Unger Tamás / Vas Népe
Brockhauser István is tesztelte az új Haladás-stadiont

Kapusedzőnk mellett két korábbi Vidi-kedvenc, Waltner Róbert és Sallói István is pályára lépett a Haladás Sportkomplexumban.

Akárcsak a Vidi, a Szombathelyi Haladás is albérletben játssza mérkőzéseit, a zöld-fehér gárda az elmúlt időszakban Sopronban vendégeskedett. Csapatunk azonban december 9-én már Szombathelyen, az időközben elkészült Haladás Sportkomplexumban lép majd pályára, az újonnan átadott létesítmény tesztmérkőzésén kapusedzőnk, Brockhauser István pedig élesben kipróbálhatta, milyen lett a stadion.

„Előzetesen egy egyszerű tesztmérkőzésről volt szó, így meglepődtünk, hogy végül nagyjából négyezer szurkoló előtt játszottunk. Nagyon örültünk ennek, öregfiúk-meccsen ennyi ember előtt nagy élmény pályára lépni. Minden labdarúgó szívét megdobogtatta az új stadion, amely kívülről talán kicsit az Új Hidegkuti Nándor Stadionra, belülről pedig a debreceni Nagyerdei Stadionra hasonlít. A komplexum akusztikája nagyon jó, biztosan fociünnep lesz majd a FTC ellen és ellenünk is a Haladás két hátralévő bajnokiján. A pálya talaja egyébként az átlagnál kicsit keményebb. Gyepszőnyeget fektettek le, normális, hogy ilyenkor fél-, egy évre szükség van ahhoz, hogy teljesen összeérjen, de így is remek pályán lehet majd ezentúl Szombathelyen focizni. Az öregfiúk-válogatott pedig két héttel az ukránok elleni meccs után ismét egy igazán fiatal ellenféllel játszhatott, hogy mást ne mondjak, a két gólt szerző Kenesei Krisztián a mai napig aktív labdarúgó. Ez a tesztmeccs Illés Béla és Halmai Gábor szervezése okán jöhetett létre, de úgy hallottam, hogy az MLSZ részéről is van támogatása az öregfiúk-válogatottnak, így elképzelhető, hogy jövőre is lesz majd két-három olyan mérkőzés, amikor újra összeáll a keret” - mondta Brockhauser István, a Haladás-öregfiúk 2-0-ás győzelme után.

A mérkőzésen pályára lépett a Vidiben 1997 és 2000 között játszó Waltner Róbert, és a Vidit 1985 és 1993 között erősítő Sallói istván is, Brockhauser Istvánt pedig az a Végh Zoltán váltotta a kapuban, aki 2001 és 2003 között viselte a Vidi-mezt. Csapatunk december 9-én, 15:30 órakor játszik majd a Szombathelyi Swietelsky-Haladás otthonában, előtte még öt bajnoki és egy kupamérkőzés vár Marko Nikolics együttesére. 

CÍMKÉK
Végh Zoltán Waltner Róbert Sallói István Brockhauser István
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek